Take a fresh look at your lifestyle.

Kecilkan Pori-Pori Wajah – 7 Jenama Yang Terbaik Dan Berkesan Di Watson

0 13,829

Korang mencari produk kecilkan pori-pori wajah yang terbaik dan berkesan? Sila baca sampai habis ye.

Masalah liang pori besar, serta rutin penjagaan kulit tidak teratur boleh membawa kepada masalah kulit lain yang lebih serius.

Secara semulajadi, kelenjar ‘sebaceous’ yang terdapat dalam folikel bulu roma melepaskan sebum ke permukaan kulit.

Jika sebum keluar berlebihan, kulit akan kelihatan berminyak.

Jika pori-pori tersumbat dengan lebihan minyak tadi dan memerangkap debu serta kotoran, jerawat akan muncul.

Jadi untuk memelihara kulit supaya kekal sihat dan bermaya, rutin tambahan seperti memakai produk kecilkan pori-pori sangat disarankan.

Bukan apa, bila kulit bermasalah dan sudah kritikal, kos membaikpulih wajah akan jadi lebih mahal, boleh cecah ribuan ringgit tau!

Jadi jom tengok senarai produk kecilkan pori-pori wajah yang terbaik dan berkesan di Watson dekat bawah ni.

Produk kecilkan pori-pori wajah

1. WARDAH Acnederm Pore Refining Toner

Toner Wardah ini mengandungi Witch Hazel dan ekstrak Aloe Vera yang dapat mengecilkan pori-pori dan membantu kulit untuk meresap pelembap dan serum dengan lebih baik.

Diformulasi dengan Dermatreat Actives, sesuai untuk kulit berjerawat.

Cara pakai sangat mudah.

Basuh muka, basahkan kapas muka dengan toner dan sapu perlahan-lahan keseluruh muka dan leher.

Produk ini cepat meresap dan tidak melekit.

Review ~ ” seronok pakai..cepat menyerap dan bau tak meloyakan. rasa sejuk mcm mint. boleh tanggalkan lebihan kotoran di muka lepas cucian dengan cleanser “

2. BIODERMA SEBIUM Pore Refiner – Kecilkan Pori-Pori Wajah

Dicipta untuk kulit kombinasi dan berminyak.

Diformulasi dengan Fluidactiv yang mengawal pengeluaran sebum, menghalang pori dari tersumbat juga mengelak cela.

Asid argarik dan kombinasi bahan aktif pelembap memastikan kulit tidak kering dan sihat dari dalam.

Mampu mengetatkan liang pori sehingga 8 jam dari penggunaan pertama.

Sudah diuji secara klinikal dan dermatologi.

Review ~ ” powdery finish, long lasting oil control, keeps the face feeling fresh all day “

3. AIKEN Bha Pha Pore Refine Cleanser

Tekstur ‘creamy’ soft scrub, sesuai digunakan setiap hari.

Gabungan hebat BHA dan PHA dari Perancis serta sumber natural VitC dari Jepun , terbaik!

BHA meresap jauh ke dalam kulit menghalang penghasilan sebum berlebihan serta membersihkan kotoran, blackhead dan whitehead.

PHA berfungsi sebagai soft scrub membuang kulit mati dan menyuburkan kulit dari dalam.

Natural VitC mencerahkan tona kulit, menghalang cela untuk kulit halus dan cantik.

Harga sangat mampu milik tau , boleh cuba untuk yang tak tau nak bermula dengan produk mana satu.

Review ~ ” Seminggu lebih dah guna

Leave A Reply

Your email address will not be published.