Take a fresh look at your lifestyle.

Loose Powder Terbaik – 7 Jenama Boleh Beli Di Watson

0 5,387

Untuk “make-up enthusiast”, pemilihan loose powder terbaik dan sesuai adalah sangat penting.

Sebab tu golongan ni kalau beli mekap memang lama, semua jenama nak cuba, mana yang okay dengan kulit, color yang bersesuaian dan tidak kisah langsung dengan harga.

Loose powder ni sesuai untuk kulit kering, kulit berminyak dan kombinasi kedua-duanya.

Tidak sesuai untuk kulit kering kerana finishing akan nampak “cakey’ atau bercapuk, kulit wajah akan nampak lebih tua.

Hasil mekap dengan loose powder juga lebih cantik dan tahan lama.

Loose powder ini menyerap minyak dan menutup liang pori, jadi selepas pemakaian loose powder, kene betul-betul bersihkan muka korang ye untuk elak pori tersumbat.

Untuk yang masih mencari jenama loose powder terbaik ,boleh rujuk senarai bawah ni.

Nak beli pon senang taw, pergi je Watson insyaAllah semua ada.

Loose powder terbaik

1. REVLON PhotoReady Candid Anti-Pollution Loose Powder – Loose powder terbaik

Loose powder jenama Revlon ni memang ‘top ranked’ dekat Watson.

Kemasan akhirnya halus dan cantik. Tidak bercapuk.

Ringan, dan bersifat “translucent”, riasan sedikit sudah mencukupi untuk full coverage.

Bebas parabens, phthalates, pewarna dan haruman sintetik. Bagus!

Mengandungi antibakteria serta nutrien yang memelihara kulit dan melambatkan penuaan walaupun anda kerap bermekap.

Terdapat dalam 3 tona, cerah, sawo matang dan kulit gelap.

Harga masih mampu milik ye, sangat berbaloi untuk dimiliki.

Review ~ “Produk terbaik…dari dulu lagi pengguna revlon..suka produk revlon”

2. WARDAH Everyday Shine Free BB Loose Powder

Rangkaian jenama Wardah kian popular di Malaysia.

Saya masih ingat dulu, ‘fashion public figure’ terkenal Indonesia , Dian Pelangi selalu menggunakan jenama ni dalam fashion show beliau.

Loose powdernya juga tidak kurang hebat, ramai pengguna berpuas hati dengan jenama Wardah ni.

Bersifat sangat halus, dan menyerap minyak, hasilnya kemasan matte yang cantik dan tidak berkilat.

Produk ini juga boleh mengecilkan liang pori tau! Best kan?

Korang boleh cuba loose powder Wardah ni, harga pon murah tak sampai rm30.

Review ~ “Suka sangat loose powder ni banyak kali beli, rasa macam tak pakai apa2 and tak cakey pun, pakai dekat rumah best, pakai dekat luar pun best, dia macam boleh lock make up gitu & sesuai juga untuk touch up make up”

3. IN2IT Blur & Matte Loose Powder – Loose powder terbaik

Konsepnya sesuai untuk golongan remaja dan awal 20an, boleh dilihat dengan imej ceria dan ‘sweet’ pada pembungkusannya.

Tekstur bedak halus, menyerap minyak, dan kandungan Vitamin E juga membantu memelihara kelembapan kulit.

Bersifat ‘translucent’ juga mampu mengaburkan cela serta liang pori yang besar.

Datang dalam satu tona universal, sesuai untuk semua jenis kulit.

Harga juga masih mesra poket, dibawah rm30.

Review ~ ” Matte loose powder best guna. Make up still on point even seharian berpeluh dibawah terik mentari. Sesuai untuk kulit oily mcm saya. Love!

Leave A Reply

Your email address will not be published.