Take a fresh look at your lifestyle.

7 Fesyen Baju Raya Wanita Yang Terkini Dan Trending 2023

0 515

Meriah sekarang ni, ramai yang dah mula kalut cari baju raya kan… especially wanita lah. Ye lah raya ni ramai yang berazam nak raya sungguh-sungguh hehe.

Yang mak-mak pula, dah siap sedia dengan warna tema tahun ni. Nak sedondon.

Ada banyak sangat baju-baju yang cantik-cantik dan murah-murah di pasaran sekarang. Sampai rambang mata nak pilih.

Sekarang makin senang, beli online je.

Klik-klik, bayar, tunggu 3-4 hari barang dah sampai kat rumah.

Tapi ingat tau, yang mana suka beli online tu, jangan lupa baca feedback dulu ye. Jika tengok ramai yang berpuashati, ha boleh beli lah dari kedai tu.

Baju Raya Wanita Terkini

1- Qaila Batik

Koleksi yang anggun ni sesuai sangat untuk mereka yang sukakan corak batik dan yang nak tampil anggun, bergaya di hari raya nanti.

Baju sedia ada dan ready stok.

  • Material Mini Kurung yang diupgrade baju COMO CREPE Platinium No 1 original super best dan sejuk
  • Kain Printed Batek Semi Cotton Original Indonesia.
  • Qaila Batik kain duyong, baju depan silang baju kembang bawah, labuh belakang.
  • High kuality 100%
  • Tahan lasak, tidak jarang dan tidak berbulu. Kain lembut dan sangat sejuk di pakai.
  • Warna yang sangat menarik
  • Cutting baju mini kurung
  • Getah pinggang berzama zip yang kemas berjahit di tepi
  • Saiz S – XXL
  • Ready stok

2- Baju Kurung Lace Exclusive – Koleksi Terbaru Ala Rina Harun

Sungguh, nampak stylish dan menarik sangat bila pakai baju kurung moden yang ada lace macam ni.

Lace diletakkan dibawah tangan baju dan bawah baju kurung, buatkan baju kelihatan lagi naik dan berseri.

  • Baju Kurung Lace
  • Potongan Baju Kurung Moden
  • lace dijahit di bawah tangan baju dan bawah baju kurung
  • Ada batu di atas lace
  • Material kain adalah Como crepe
  • Size yang available XS, S , M , L , XL, XXL ( XS boleh Roger Seller)
  • Ada 11 warna memarik yang available

3- Zoe Arissa – Baju Kurung Moden Dengan Corak Floral

Cantik dan manis sungguh bila pakai baju kurung moden dengan corak bunga-bunga ni.

Potongan baju ala-ala baju kurung Pahang, tapi dimodenkan lagi dengan dan buatkan ia nampak sangat kemas dan terletak cantik bila pakai

Coran bunga pun banyak, boleh pilih ikut kesukaan masing-masing.

  • Material kain berkualiti dan lembut – korean crepe
  • Baju kurung Pahang dengan potongan moden dan kemas
  • Leher baju bulat
  • Wudhuk friendly
  • Ada zip sorok di belakang baju
  • Ironless
  • Tidak jarang
  • Pinggan getah dan selesa dipakai
  • Saiz yang available 36 – 44 ( S- XXL)

Penjagaan :

  • Iron dengan kepanasan yang sederhana
  • Basuh dengan air sejuk/biasa
  • Elakkan jemur di bawah panas terik matahari

4- Baju Kurung Songket Tenunan Asli Dari Pahang

Sebelum ni, baju songket hanya dipakai di upacara khas dan tetentu sahaja. Tapi sekarang, keadaan dah berubah.

Songket dah mula dipakai di hari perayaan, harganya pun dah mampu milik. Dan sejak dua menjak ni, songket mula dapat perhatian dan makin popular.

Baju kurung songket tenuann asli Pahang ni sangat menarik dan terletak cantik bila dipakai

  • Songket tenunan 100% ASLI
  • Bukan printed
  • Rekaan yang sangat moden Dan exclusive
  • Terdapat 4 saiz S M L XL XXL
  • Sesuai digayakan di pagi raya dan di apa sahaja events

5- Aina Fitri Collection – baju kurung modern plain

Ha… untuk yang suka dengan baju kurung plain, memang sesuai sangat dengan Aina Fitri Collection ni.

Cutting baju sangat cantik dan terletak elok bila pakai.

Pasti nampak bergaya dan elegen di pagi raya. Boleh juga digayakan di apa-apa perayaan atau di pakai untuk ke pejabat.

  • Material berkualiti dari Italian Como crep
  • Saiz yang available adalah S M L XL 2XL
  • Ada 10 warna yang sangat menarik
  • Pinggang bergetah dan selesa pakai
  • Skirt dengan potongan duyung.
  • tak jarang dan tak mengecut
  • tak berbulu selepas dibasuh
  • tak luntur warna
  • mudah digosok
  • sejuk dan selesa dipakai
  • ada zip tersorok di baju Belakang

6- Zoella Couture Baju Kurung Moly Dengan Corak Polka Dot

Ternyata corak polka dot ini masih mendapat tempat, tak lekang dek zaman.

Untuk yang sukakan baju kurung dengan corak polka dot ni, haa… mesti grab rekaan dari Zoella Couture ni.

Paling menarik bila ia digandingkan dengan kain kosong dari warna yang sama dengan latar warna baju. Sangat match.

  • Material berkualiti, 100% dari Como crepe
  • Skirt bergetah sangat selesa dipakai
  • Wudhuk friendly
  • Nursing friendly
  • Tidak melekat badan
  • Tidak jarang
  • Kain sejuk selesa dipakai
  • Tidak Renyuk
  • Tidak perlu iron
  • Ada zip di bahagian depan
  • Saiz yang available S hingga XXL

7- Baju Kurung Kaftan Safiyya

Biasa tengok mak-mak je pakai baju kelawar ni kat rumah terutama waktu malam kan… heheh.. tapi sekarang dah lain sangat dah.

Baju kelawar pun dan ada nama popular iaitu kaftan. Dan dah dimodenkan diinovasikan sampai boleh pakai di hari perayaan lagi.

  • Material berkualiti dari Como Crepe
  • Jahitan kemas
  • 8 Pilihan Warna Yang Menarik
  • Loose cutting
  • Leher Bulat
  • kain lembut, sejuk dan ironless
  • kain Tidak Jarang
  • Hiasan Pada Baju (Butang di hadapan baju)
  • Pinggang Pada Kain Bertali
  • Benang Sama warna dengan warna baju
  • Sesuai dipakai untuk pelbagai event
  • Modern design & muslimah
  • Free size
Leave A Reply

Your email address will not be published.